Cacaodoppen


Cacaodoppen, de ideale natuurlijke bodembedekker voor tuinen en hoven. Cacaodoppen zijn een restproduct bij de productie van chocola. Daarom zeer voordelig in aanschaf én ecologisch verantwoord. Cacaodoppen dragen bij aan de bodemkwaliteit van uw tuin. Cacaodoppen reguleren het vochtgehalte en voorkomen de groei van onkruid. Cacaodoppen zijn gemakkelijk verwerkbaar en geven iedere tuin een goed onderhouden aanzicht. Zonder omkijken, zodat er meer tijd overblijft om van de tuin te genieten!

Slechts 4 tot 5 centimeter is voldoende om de bodem geheel af te dekken. Een standaard zak van 70 liter biedt de mogelijkheid ongeveer 2 vierkante meter te bedekken. Door de cacaodoppen te bevochtigen nadat deze gelegd zijn, helpen ze direct de vochtregulatie van uw tuin te reguleren en komen ze goed te liggen, zodat wind geen invloed heeft. De cacaodoppen hebben een bacterieremmende werking. Doordat de doppen vocht vasthouden, zullen gewenste gewassen het beter krijgen, maar omdat geen zonlicht doordringt, heeft onkruid geen kans.

Cacaodoppen kunnen, eenmaal aangebracht, enige tijd blijven liggen. Cacaodoppen zijn niet onderhevig aan de invloeden van de zon en verkleuren niet. Na verloop van tijd  worden de doppen op een natuurlijke manier opgenomen in de bodem en helpen daarbij de humusvorming en verrijken de bodem. Door de structuur van de cacaodoppen, dragen zij bovendien bij aan het luchtiger maken van de bodem, waarvan gewenste gewassen profiteren.

Cacaodoppen zijn verkrijgbaar bij de betere tuincentra en de grotere doe – het -zelfketens in het land. Verpakt in handzame zakken van 50 of 70 liter. Cacaodoppen is de ideale, goed ogende bodembedekker met een fijne geur en vrij van onderhoud.